Monday, November 7, 2016

5 hasznos ötlet ahhoz, hogy a képzési programjaid miatt ne fájjon a fejed

1. Képzési program nyilvántartás

Ha még nem tetted meg,  vezess belső nyilvántartást a képzési programjaidról. Ezzel nemcsak a saját dolgodat könnyíted meg,  hanem egy ellenőrzés során le is nyűgözheted a szakértőket. Nézz el a honlapunkra ha szeretnél egy hasznos sablont hozzá!


2. Fiókprogram feltöltése

Ne felejtsd el, hogy 2016.01.01-től minden fiókprogramot (azaz módosított képzési programot),  amely alapján képzést indítasz,  fel kell tölteni a FINY3 rendszerbe,  legkésőbb a képzés indítása napján. 
§: 393/2013. Kormányrendelet 15.§ (4) bekezdés

3. Eltérések a képzési programtól 

A képzési program pontos követése sajnos nem csak erősen ajánlott, hanem alapvető elvárás. A gyakran emlegetett 20%-os küszöb nem a jogszabálysértés,  hanem a SÚLYOS jogszabálysértés alsó határa. Azaz már 20%-os eltérés alatt is szankciók várhatók. 
§: Fktv. 20.§ (11) c) és f) pontok

4. Egyéni vs csoportos képzési program 

A képzési program formáját a programkövetelmény (PK)  keretein belül lehet kiválasztani. Ha a kiválasztott PK csoportos és egyéni formára is alkalmazható, a nyelvi képzési programot is lehet mindkét formára írni ,  egy programon belül. 
§: 393/2013. Kormányrendelet 13.§ (2) bekezdés

5. A képzési programok hatályosítása

A jogszabályok a bevezetés óta sokszor változtak. Ne felejtsd el a programokat szakértővel átvizsgáltatni évente legalább egyszer,  hogy a programjaidban felett ne járjon el az idő :) Programjaidat mi is örömmel átnézzük ingyenesen és szólunk , ha módosítani szükséges. Ne felejtsd el, hogy ez része a minőségirányítási folyamatnak is a képzési programok és tananyagok tervezésével és tartalmi felülvizsgálatával kapcsolatos eljárás részeként.
§: 58/2013. (XII.13.) NGM rendelet 2.§ (3) ba) pont
A fenti információk a mai nappal érvényesek, a jogszabályok, rendelkezések , állásfoglalások változhatnak. Térj vissza hamarosan, ha változás van, úgyis megírom :)
Kép forrása: pixabay.com

No comments:

Post a Comment